By admin

Intocht Sinterklaas in Elburg in de middag

Elburg – Sinterklaas hoopt ook dit jaar weer voet aan wal te zetten in Elburg. Dit jaar komt de goedheiligman met zijn gevolg aan op zaterdag 12 november om 15 uur ‘s middags. Eerdere jaren kwam de Sint ‘s avonds aan in Elburg. Dit is echter door oplopende (veiligheids)kosten niet meer mogelijk. Joop Zwart: ”De kosten voor de veiligheid zijn helaas enorm gestegen. Hierdoor is het een financieel te groot risico om Sinterklaas ‘s avonds te blijven verwelkomen.” Caroline van Kranen en Erik Land vervolgen enthousiast: “Natuurlijk is het jammer dat de stoomboot niet ‘s avonds aanmeert. Maar laten we niet vergeten dat het kinderen maar om één ding gaat: Sinterklaas en zijn pieten. En die beloven er weer een geweldig feest van te maken!”

Over de intocht

Op zaterdag 12 november 2022 wordt Sinterklaas verwelkomd in de middeleeuwse Vestingstad Elburg. Om 14.15 uur begint het programma in afwachting van de stoomboot met aan boord Sinterklaas. Rond 15.00 uur meert de stoomboot, met aan boord ruim 200 pieten, aan in de haven van het prachtige Elburg. Voor dat het zover is, beleven de kinderen een uitbundig sinterklaasfeest aan de Havenkade onder leiding van de Kidz-DJ. Vervolgens maakt Sinterklaas een rondtoer door de middeleeuwse straatjes van Elburg Vesting. In deze optocht loopt ook een pietenband mee, de muziekvereniging ‘Concordia’ en de Hellebaardiers van weleer. Van de nostalgische Vischpoort dalen abseilpieten af. Op de Vischmarkt staat een podium waar Sint en het publiek getrakteerd worden met optredens en ander vermaak.

 

 

Foto: André Ter Velde

Post a comment.